Toyota

Hidrojen Yakıt Pilli Yeni Toyota: Crown Sedan

SUV’umsu station wagon ve SUV versiyonları da bulunacak Crown’ın hidrojen yakıt pilli araç piyasasını hareketlendirebileceği konuşuluyor.

Bilal Akgunduz

31 Mayıs 2023 09:50
Son Güncelleme: 31 Mayıs 2023 09:51
2
toyota-crown-sedan-fcev-12

Hidrojen yakıt pilli yeni Toyota sedan gün yüzüne çıktı. Toyota, hidrojen yakıt pilli araçlarına bir yenisini daha ekledi. Hafta sonu Fuji 24 Saat Yarışları’nda basına gösterilen Toyota Crown Sedan, hidrojenli versiyonuyla bu yıl resmen satışa çıkacak.

Tıpkı bir diğer hidrojen yakıt pilli araç Toyota Mirai gibi TNGA-L platformunda geliştirilen Crown Sedan, Japon otomobil üreticisinin bZ3 ve bZ4X’te de karşımıza çıkan yeni tasarım anlayışıyla dizayn edilmiş. Hem iç hem de dış kısımda Toyota’nın Crown serisine ait logo kullanılmış.

SUV’umsu station wagon ve SUV versiyonları da bulunacak Crown’ın hidrojen yakıt pilli araç piyasasını hareketlendirebileceği konuşuluyor. Araçta Mirai’daki gibi üç tankta toplam 141 litrelik hidrojen depolama sistemi, 185 HP motor ve 1,2 kWh batarya bulunduğu tahmin ediliyor. Henüz teknik detayları paylaşılmayan sedan otomobilin bu tankla 650 kilometre menzile ulaşması mümkün.

Hidrojen dolum tesislerinin sınırlı sayıda ülkede hizmet vermesi nedeniyle Toyota Crown Sedan’ın hidrojenli versiyonu muhtemelen sadece Japonya ve Çin’de satılacak. Toyota’nın en büyük hidrojenli araç pazarı ABD’de ise kısa süre önce satışa çıkan Crown markası, muhtemelen 2024’te hidrojen seçeneği kazanacak. Markanın maalesef Avrupa planı bulunmuyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar