Togg

Hidrojen Yakan Sekiz Silindirli Bu Otomobil Gerçek Mi?

Hidrojen yakan sekiz silindirli bu otomobil gerçek mi?

Sadrettin Akpınar

16 Ocak 2024 19:51
Son Güncelleme: 16 Ocak 2024 19:51
2
2

💰Başlangıç fiyatı: 65.000 #euro

⚙️6,2 litre V8 hidrojen motoru

🔋5 kg hidrojen tankı + 6 hidrojen kapsülü

🟢800 kilometre menzil

📆Tahmini çıkış tarihi: 2026 son çeyreği

Faslı iş adamı Fevzi Annajah tarafından kurulan hidrojenli otomobil girişimi #NamX, geçen sene konsept olarak tanıttığı ilk aracını bu yıl test sürüşüne açacağını açıkladı.

2024 son çeyreğinde ilk çalışan prototipi hayata geçirecek olan firma, Pininfarina’ya tasarlattığı ve NamX HUV adını verdiği hidrojen yakan otomobili için Avrupa’ya 4.000 hidrojen kapsül değiştirme noktası kuracak.

Fransız Solution F firmasına ait sekiz silindirli bir içten yanmalı motordan gücünü alan NamX HUV, 5 kilogramlık hidrojen tankının yanı sıra yarım kilo gaz hidrojen depolayabilen değiştirilebilir kapsülleriyle sosyal medyaya damgasını vurmuştu.

Hidrojenin yakıt hücreli araçlardan farklı olarak doğrudan yakılarak tüketildiği bu sistem, verimlilik anlamında fosil yakıtlı araçlara benzer bir performans sergiliyor. Su buharı dışında NOx emisyonu da gerçekleştiğini belirtmek gerekiyor.

NamX HUV’un patentli hidrojen kapsül teknolojisi ve üretim planı hakkında yeterli bilgi paylaşılabilmiş değil. Fakat 2024 son çeyreğindeki test sürüşü hedefi tutturulursa ciddi bir ön sipariş talebiyle karşılaşabileceği öngörülüyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar