Zeekr

Geely, elektrikli SUV otomobili Zeekr 001’in seri üretimine başladı.

Geely’nin üst segment elektrikli otomobil markası Zeekr, ilk modelinin seri üretimine Çin’de resmen başladı. Geçen ay akıllı fabrika olarak Zeekr’ın ilk üretim tesisinin açılışını gerçekleştiren Geely, araç teslimatlarının ekimde başlayacağını duyurmuştu. Beklendiği gibi dün sosyal medyadan yapılan paylaşımla üretim bandından çıkan ilk Zeekr 001 model araçlar basına gösterildi. Çin’de giderek daha fazla ivme kazanan elektrikli… Okumaya devam et Geely, elektrikli SUV otomobili Zeekr 001’in seri üretimine başladı.

Bilal Akgunduz

20 Ekim 2021 15:53
Son Güncelleme: 25 Ekim 2021 20:10
2
zeekr-s-intelligent-factory-in-ningbo-china

Geely’nin üst segment elektrikli otomobil markası Zeekr, ilk modelinin seri üretimine Çin’de resmen başladı. Geçen ay akıllı fabrika olarak Zeekr’ın ilk üretim tesisinin açılışını gerçekleştiren Geely, araç teslimatlarının ekimde başlayacağını duyurmuştu. Beklendiği gibi dün sosyal medyadan yapılan paylaşımla üretim bandından çıkan ilk Zeekr 001 model araçlar basına gösterildi.

Çin’de giderek daha fazla ivme kazanan elektrikli otomobil çılgınlığına Geometry gibi alt markalarla tutunmaya çalışan Geely, geçtiğimiz mart ayında Zeekr markasını tanıtarak üst segmen elektrikli otomobil yarışına dahil olacağını duyurmuştu. Zhejiang merkezli otomotiv devi Geely, ağustosta ise Zeekr için dış yatırım turunda 500 milyon dolar toplamayı başararak sektörün dikkatini üzerine çekmişti. Yatırımcılar arasında yarı iletken çip üreticisi Intel, e-ticaret devi Alibaba ve dünyanın en büyük lityum pil üreticisi CATL da yer almıştı.

Zeekr 001 has a very similiar apperance with the another Geely sub-brand Lynk&Co's ICE vehicles.

Zeekr 001 Özellikleri ve Fiyatı

Üst segment firmanın ilk otomobili olan Zeekr 001, biri tek motor, diğer ikisi çift motorlu dört çeker olmak üzere toplam üç farklı versiyona sahip. Geely-Volvo ortaklığında geliştirilen SEA (Sürdürülebilir Tecrübe Mimarisi) adlı modüler platformda üretilen 001, çift motorla 544 beygir güç ve 768 Nm tork üretebilirken 0’dan 100 km/s hıza 4,4 saniyede ulaşabiliyor. Aracın altına yerleştirilen 100 kWh batarya ile tek şarjda 712 kilometre seyahat etmek de mümkün.

Geely, ilk Zeekr 001 teslimatlarına 23 Ekim’de Çin’de başlayacak. Başlangıç fiyatı 299,000 yuan, yani yaklaşık 46,750 dolar olan aracın uzun menzil ve çift motorlu en üst versiyonunu satın almak isteyen Çinli müşteriler, 56 bin dolardan daha yüksek bir meblayı gözden çıkarıyor. Zeekr, Geely’nin Avrupa ve Amerika pazarlarına götürmeyi planladığı markaların başında geliyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar