Foxtron

Foxconn, Tesla için Elektrikli Otomobil Üretmek İstiyor

Yıllardır iPhone üretimiyle bilinen Foxconn’un, Tesla için üretim yapmak istediği direkt olarak CEO Liu Young tarafından açıklandı. 

Ahmet Demir

19 Ekim 2022 19:01
Son Güncelleme: 19 Ekim 2022 21:16
2
foxconn-lansman

Uzun yıllardır Apple için iPhone üretimi yaparak bilinirliği artan Foxconn‘un, Tesla için elektrikli otomobil üretmek istediği direkt olarak CEO Liu Young tarafından açıklandı.

Şimdiye kadar otobüs alanında Model T, crossover tarafında ise Model C aracını üreten firma geçtiğimiz gün kamyonet ve crossover alanında iki yeni aracının prototipini tanıttı. Model V ve Model B adını verdikleri araçların tanıtımında konuşan firmanın yöneticisi gelecek planları hakkında ipuçları verdi.

Elektrikli araç piyasasına hızlı bir şekilde giriş yapan Tayvanlı firmanın hali hazırda Monarch ve Fisker ile araç üretimine dair işbirliği anlaşmaları var. Bu kapsamda Lordstown‘un Ohio’daki tesislerini bünyesine katan Foxconn ABD içinde ürettiği ilk elektrikli traktörü 2023 yılının ilk çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyor. Ancak şirketin planlarının bu kadarla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

Foxconn Diğer Şirketler için Üretim Yapmak İstiyor

Araç tasarım sürelerini yarıya indirebileceğini ve geliştirme maliyetlerini üçte bir oranında azaltabileceğini iddia eden firma, diğer otomobil üreticileri için de tasarım ve üretim yapmayı planlıyor. Kendi markasından ziyade işbirliği anlaşmaları ile diğer firmalar için üretim yapmak isteyen şirket 2025 yılında küresel elektrikli araç üretiminin yüzde 5 payını tek başına karşılamak istiyor.

CEO’nun bu açıklamalarına karşılık Tesla’dan bir açıklama gelmedi. Şu anda ABD, Almanya ve Çin’deki Giga Factorylerinde yaptığı üretim yeterli olan firma, ilerleyen yıllarda artan araç satışlarına üretiminin cevap verememesi durumunda bu şekilde bir işbirliğine gidebilir. Öte yandan tasarım ve geliştirme maliyetlerinden kaçmak isteyen diğer otomotiv şirketleri de Foxconn’un kapısını çalabilir.

 

 

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar