Baojun

Ford Otosan’dan Küçük Elektrikli Araç Geliyor (Güncelleme: Resmi Açıklama)

Güncelleme (30.03.2022): Ford Otosan’dan yapılan resmi açıklamaya göre firmanın SAIC ya da alt markası Baojun ile işbirliği bulunmuyor.

Bilal Akgunduz

27 Mart 2022 23:13
Son Güncelleme: 30 Mart 2022 16:38
2
baojun-kiwi-ev-specs-21

Güncelleme (30.03.2022): Ford Otosan’dan yapılan resmi açıklamaya göre firmanın SAIC ya da alt markası Baojun ile işbirliği bulunmuyor. Kompakt elektrikli araç geliştirme ya da ithal etme planı olmadığını da aktaran firma, açıklama sonrası ilgili internet sitesini de yayından kaldırdı. Resmi açıklamanın tamamı yazının sonunda.

Türkiye’de elektrikli araç dönüşümü son sürat devam ediyor. 2022 yılında birbiri ardına yeni modelin satışa sunulduğu ülkemizde, bireysel araç sahipliğinin dünya ortalamasının çok altında olmasından istifade etmek isteyen firmalar kompakt otomobillerle pazardan pay alma planı yapıyor. Bu doğrultuda yatırıma hazırlanan bir diğer isim de Ford Otosan oldu.

Koç Holding’e bağlı şirket, mobiliteninyenitarifi.com adlı internet sitesiyle ilk kompakt elektrikli araç denemesini duyurdu. Mikro-mobilite sektörüne Rakun markalı elektrikli scooter’larla giriş yapan Ford Otosan, bu defa Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden SAIC ile ortaklık kurdu.

MG’nin Üreticisi Çinli Dev İkinci Markasıyla Türkiye’de: Baojun

Ford Otosan’ın Türkiye’de satışa sunacağı ucuz elektrikli otomobil, SAIC’in Baojun KiWi EV modeli olacak. Çinli otomobil üreticisi SAIC, ülkemize daha önce Doğan Trend Otomotiv aracılığıyla MG markasını getirmişti. İngiliz asıllı MG’nin tamamen elektrikli ZS EV ve prizli hibrit E-HS modelleri Türkiye’de satılıyor. Baojun ile birlikte üçüncü bir SAIC otomobili daha Türkiye’ye giriş yapmış olacak.

İnternet sitesi ve sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan Baojun marka kompakt araç, 54 beygir gücünde elektrik motoru, 31,9 kWh batarya ve 20 kW şarj hızı desteğiyle geliyor. Çin’de yaklaşık 11 bin dolar fiyat etiketine sahip KiWi EV, Çin standartlarına göre tek şarjda 305 kilometre menzil vaat ediyor.

Dikkat çeken ön yüzü ve modern iç tasarımıyla kompakt araç segmentinin en sıradışı modellerinden biri olan Baojun KiWi EV için yakında Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi de açıklanacak.

Citroen Ami ve XEV YOYO ile kıyaslandığında Baojun’un 105 km/saatlik azamî hızı ve uzun menziliyle fark yaratacağını söylemek mümkün. İç kısımda dört koltuk sığdıracak kadar alan sunan KiWi EV, %30’dan %80 şarja bir saatte ulaşabiliyor.

Ford Otosan’ın Resmi Açıklaması

“Ford Otosan, otomotiv sektörünün öncü ve dönüştürücü gücü olma vizyonu gereği mobilitenin geleceğine ve elektrifikasyon çalışmalarına odaklanmakta, bu yönde kurum içerisinde pek çok inovasyon çalışmasını eş zamanlı olarak yürütmektedir. Bu inovasyon çalışmalarının pazardaki yansımasını görmek ve talebi ölçmek üzere dönemsel olarak proje özelinde mikro siteler oluşturulmaktadır. www.mobiliteninyenitarifi.com sitesi de bu kapsamda oluşturulmuştur. Halihazırda Ford Otosan bünyesinde bir kompakt elektrikli araç geliştirilmesi ya da farklı bir firma ortaklığıyla herhangi bir kompakt elektrikli aracın ülkemize getirilmesi yönünde bir çalışma bulunmamaktadır.”

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar