Skoda

Elektrikli Skoda Octavia Geliyor

Skoda CEO’su Klaus Zellmer, firmanın en popüler modeli olan Skoda Octavia’nın elektrikli versiyonu üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

Bilal Akgunduz

23 Eylül 2022 12:50
Son Güncelleme: 23 Eylül 2022 12:50
2
skoda_octavia_render_2022_green

Skoda markasının en popüler modeli olan Octavia da elektrikliye dönüşüyor. Autocar haber sitesine konuşan firma CEO’su Klaus Zellmer, elektrikli Skoda Octavia üzerinde çalıştıklarını resmen doğruladı.

Kısa süre önce yeni marka yüzü ve tasarım anlayışını tanıtan Çek otomobil üretici, satışlarının neredeyse yarısını oluşturan Octavia’yı Avrupa’da benzin ve dizel motorlu araç satışına yasak gelmeden tamamen elektrikli hâle getirmeyi planlıyor. Firmanın hedefi, 2030’a kadar kârının %70’ini elektrikli araçlardan elde etmek.

Enyaq iV ve Enyaq Coupe iV ile elektrikli araç piyasasına SUV kategorisinden giriş yapan Skoda’nın 2026’ya kadar elektrikli Octavia dahil beş elektrikli model daha lanse etmesi bekleniyor. Enyaq iV’de Volkswagen grubunun MEB platformu kullanılmıştı. Elektrikli sedan Octavia’nın ise MEB’in yerini alacak Volkswagen’in yeni SSB modüler araç mimarisi üzerinde geliştirileceği ifade ediliyor.

Bugün satışta olan dördüncü nesil Octavia, 2024’te benzinli ve prizli hibrit motor seçenekleriyle yenilenecek. Sonraki nesil Octavia ile tamamen elektrikli dönemi başlamış olacak. Fakat Skoda’nın benzinli seçeneği bir süre daha satmaya devam etmesi bekleniyor.

Elektrikli Fabia ve 7 Kişilik Elektrikli SUV da Yolda

Elektrikli Octavia dışında Çek üreticinin hatchback Fabia’yı da elektrikliye çevireceği biliniyor. Fakat Fabia’nın yerini alacak araç, alışılagelmiş B segment hatchback yerine B-SUV kasa tipiyle Avrupalı müşterilerin karşısına çıkacak. Şirketin kısa sürede oldukça popüler hale gelen SUV modelleri, tamamen elektrikli dönemde mini SUV kategorisini de kapsayacak şekilde yenilenecek.

Tamamen elektrikli Fabia SUV ve Octavia dışında aşağıda videosunu izleyebileceğiniz Vision 7S konseptini referans alacak 7 kişilik D segment SUV ve crossover SUV modelleri de yolda. Skoda’nın yeni elektriklilerinde 89 kWh kapasiteli 600 km menzil sağlayan yeni batarya paketi kullanması ve 200 kW DC şarj desteği sunması bekleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar