Porsche

Elektrikli Porsche 911 Katı Hal Batarya ile Gelecek

Katı hâl pil teknolojileri geliştiren QuantumScape, Porsche’nin ilk elektrikli 911 otomobiline enerji depolama çözümü tedarik edebilir.

Bilal Akgunduz

30 Mart 2022 22:08
Son Güncelleme: 30 Mart 2022 22:49
2
porsche-vision-gran-turismo-front-21

Taycan‘ın şaşırtıcı başarısı sonrası elektrikli otomobil çalışmalarına hız veren Porsche, Alman basının iddiasına göre yakında ilk elektrikli Porsche 911’i de piyasaya sürecek. Manager Magazin‘in gündeme taşıdığı haberde, aracın sadece elektrikli değil katı hâl bataryalı da olacağı ileri sürüldü.

Alman şirketin CEO’su Oliver Blume, 2025’e gelindiğinde yıllık Porsche satışlarının yarısını elektrikli modellerin oluşturacağını açıklamıştı. 2030’da ise bu oran %80’lere ulaşacak. Elektrikli geleceğin giderek yakınlaştığını fark eden Porsche’nin en meşhur performans otomobili 911 de bu doğrultuda elektrikliye dönüşecek.

İlk önce sedan Taycan, ardından Cross Turismo ve Sport Turismo versiyonlarını satışa sunan Porsche, çok yakında ilk elektrikli Porsche SUV olarak Macan’ı da gün yüzüne çıkaracak. Sonraki elektrikli modelin ise 911 olma ihtimali giderek yükseliyor. Porsche Vision Gran Turismo konseptinden ilham alınarak tasarlanması beklenen elektrikli 911, firmanın en güçlü elektriklisi olacak.

Elektrikli Porsche 911 ile alakalı bir diğer çarpıcı bilgi ise, elektrikli spor aracın katı hâl pil ile donatılacağı iddiası. Volkswagen’in ortağı olduğu ABD merkezli QuantumScape firmasıyla birlikte çalıştığı ileri sürülen Porsche’nin yüksek performanslı, katı hâl elektrotlu lityum metal piller kullanacağı konuşuluyor.

Spor otomobillerin yüksek güç ihtiyaçlarını karşılayabilen, güç ve enerji yoğunluğu yüksek katı hâl piller, bunun yanı sıra ortalama şarj hızı ve kullanım ömrü noktasında da ciddi avantaj sağlayabiliyor. Katı hal batarya kullanımına hibrit modellerle başlamak isteyen Toyota ile birlikte Volkswagen grubunun da ilk etapta küçük bataryalı prizli hibrit modelleri katı hâl pillerle piyasaya sürebileceği tahmin ediliyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar