Nissan

Elektrikli Nissan Qashqai, Juke ve X-Trail Resmen Doğrulandı

Elektrikli Juke sonrası 2026 ve 2027 yıllarında tamamen elektrikli Nissan Qashqai ve X-Trail de piyasaya sürülmüş olacak.

Bilal Akgunduz

16 Şubat 2023 15:54
Son Güncelleme: 16 Şubat 2023 16:00
2
nissan_juke_ev-mockup

Menzil artırıcılı elektrikli Qashqai e-Power ile Türkiye ve Avrupa pazarına damgasını vuran Nissan, tamamen elektrikli araçlara geçiş için ilk sinyali verdi. Japon otomotiv devinin Avrupa Müdürü Guillaume Cartier, Nissan’ın üç popüler SUV modelini önümüzdeki birkaç yılda elektrikli olarak üretmeye başlayacağını açıkladı.

Nissan’ın sadece Türkiye ve Avrupa’da değil küresel pazarda da en çok satan modelleri 2025-2027 yılları arasında resmen elektrikli versiyona kavuşacak. İlk önce 2025’te elektrikli Nissan Juke modelini piyasaya sürecek olan şirket, tıpkı Nissan Ariya ve Renault Megane E-Tech gibi CMF-EV platformunu kullanacak.

Tamamen elektrikli Juke ile birlikte e-Power versiyonu da satışta olacak. 2030’da küresel satışlarının yarısını tamamen elektrikli araçların oluşturacağını öngören Nissan, benzin ve dizel motorlu modelleri ise birkaç sene içerisinde üretimden kaldıracak.

Elektrikli Juke sonrası 2026 ve 2027 yıllarında tamamen elektrikli Nissan Qashqai ve X-Trail de piyasaya sürülmüş olacak. e-Power ile elektrifikasyona ilk adımı attıklarını belirten Nissan Avrupa’nın patronu, birkaç yıl içerisinde üç SUV’un da elektrikli versiyonlarıyla müşterilerin beğenisine sunulacağını müjdelemiş oldu.

Geçen sene Avrupa satışlarında X-Trail’i geride bırakan Nissan Ariya, 90 kWh batarya ile yaklaşık 500 kilometre menzil sunabiliyor. Batarya teknolojilerindeki gelişme sayesinde elektrikli Qashqai ve diğerlerinin daha küçük bir batarya paketiyle daha uzun menzil sunabileceği tahmin ediliyor.

Nissan yöneticisinin açıkladığı zaman çizelgesi baz alınacak olursa bu modellerin Japon şirket tarafından geliştirilen katı hâl bataryalara yetişmesi pek mümkün görünmüyor. Kendi katı elektrolitli lityum iyon hücrelerini geliştirmekte olan Nissan, çok daha yüksek enerji yoğunluğu ve 400 kW gibi yüksek hızlı şarj kabiliyeti sağlayacak bu batarya hücrelerini ilk olarak 2028’de kullanmayı planlıyordu.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar