Mercedes

Elektrikli Mercedes CLA’nın Bataryası Çinli BYD’den!

Denza markası altında 2010’dan beri ortak elektrikli araç geliştiren BYD ve Mercedes, uzun süredir iş birliği yürütmesine rağmen bugüne kadar batarya tarafında bir proje yürütmemişti.

Bilal Akgunduz

11 Eylül 2023 10:34
Son Güncelleme: 11 Eylül 2023 10:53
2
F5rP2jdXgAApOhj

Elektrikli Mercedes‘in bataryası Çinli BYD‘den! Mercedes’in önceki hafta lanse ettiği elektrikli CLA, Çin basınına göre BYD’nin ürettiği uzun prizmatik LFP hücrelerin kullanıldığı bir bataryayla gelecek.

Denza markası altında 2010’dan beri ortak elektrikli araç geliştiren BYD ve Mercedes, uzun süredir iş birliği yürütmesine rağmen bugüne kadar batarya tarafında bir proje yürütmemişti. Elektrikli CLA’nın giriş seviye versiyonunda LFP batarya kullanılacağının açıklanmasıyla söylentiler artmaya başladı.

CLA’nın Mercedes araç portföyündeki en ucuz modellerden biri olması ve elektrikli dönemde de bu konumunu koruyacak olması, LFP batarya kullanımını haklı çıkarıyor. Mercedes’in zaten uzun süredir söylentilere konu olan BYD ile batarya tedariği planı muhtemelen CLA ile gerçekleşmiş olacak.

Çin’de faaliyet gösteren bir araştırma enstitüsüne (CABRI) ait yayın organı tarafından paylaşılan bu iddianın henüz resmen doğrulanmadığını söylemekte fayda var.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar