Cadillac

Elektrikli Cadillac Avrupa’da Satışa Sunuluyor!

General Motors yetkilileri elektrikli Cadillac araçlarının Avrupa pazarlarında satışa sunulacağını açıkladı.

Soner Erucar

6 Ekim 2023 19:46
Son Güncelleme: 6 Ekim 2023 21:01
2
Elektrikli Cadillac_2

Avrupa pazarlarındaki elektrikli araç yarışına Cadillac da katılıyor!

General Motors yetkilileri tarafından perşembe günü yapılan açıklamada, 2017 yılında Opel ve Vauxhall markalarının satışından sonra Avrupa pazarlarına dönüş yolunda ilk adım olarak İsviçre’de tamamen elektrikli Cadillac araçlarının satışına başlanacağı ifade edildi.

General Motors’un Avrupa başkanı Jaclyn McQuaid’in bir blogda yayınlanan açıklamalarında, markanın İsviçre’deki satışlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde İsveç ve Fransa’nın da aralarında yer aldığı beş Avrupa pazarı tarafından takip edileceği kaydedildi. Müşterilerin aracı satın alma süreciyle ilgili olarak McQuaid, “Satın alma işleminin tamamını internet üzerinden birkaç dakika içinde tamamlayabileceklerini” ifade etti.

Başlangıç fiyatı 82 bin İsviçre Frangı (90 bin ABD Doları) olan Cadillac Lyriq’in İsviçreli sürücülerin kullanımına sunulacak yeni serinin içerisindeki ilk model olması ve teslimatlarının 2024’ün ilk yarısında başlaması bekleniyor. Markanın Avrupa’ya yönelik ilk elektrikli modeli olan Lyric, General Motors’un Ultium bataryasını kullanıyor ve 530 kilometre (329 mil) sürüş menzili sunuyor.

Spor arazi aracı Lyric, BMW AG’nin iX3 ve Audi’nin Q8 e-tron premium elektrikli SUV modelleriyle hemen hemen aynı fiyat aralığında olmasıyla elektrikli araç rekabetine yeni bir heyecan katacağa benziyor.

Lyric, ABD’nin diğer yerlerindeki General Motors fabrikalarının kapatılmasına sebebiyet veren “General Motors İşçileri Grevi” olaylarından henüz etkilenmemiş Tennessee’deki Cadillac fabrikasında üretilecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar