Tesla

Electrify America, ABD’deki 600 Şarj Cihazını Değiştirecek!

Electrify America, Kaliforniya’daki elektrikli araç şarj cihazlarının değişimine 172 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Soner Erucar

26 Ekim 2023 09:25
Son Güncelleme: 26 Ekim 2023 10:25
2
Electrify America

Elektrikli araç şarj istasyonlarındaki yenilenme döngüsü tüm hızıyla devam ediyor!

Electrify America, en son “Cycle 4” bölgesel yatırım planına göre Kaliforniya’daki 130 şehirde 600 şarj cihazını yükseltme planlarını duyurdu. Bu adım, şarj deneyimi konusunda JD Power’ın 2023 yılı Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde Tesla Supercharger, Charge Point, ve EVgo’nun gerisinde konumlanan ve iyileştirme ihtiyacını kabul eden Electrify America için kayda değer bir adım gibi gözüküyor. 

Electrify America, şarj istasyonlarının ilk dilimini 2018 yılında şirketin genişleme planlarının Döngü 1 ve Döngü 2 olarak adlandırdığı dönemde kurmuştu. Bu şarj cihazları artık 2023’te kullanım ömrünün sonuna yaklaştı. Şirket, Kaliforniya’daki şarj altyapısına 172 milyon dolar yatırım yaparak bu sorunu çözmeye çalışacak.   

172 milyonluk yatırımın içerisindeki 80 milyon dolarlık kısım mevcut tesislerin iyileştirilmesi ve bakımı için harcanırken 92 milyon dolarlık kısmın ağ genişletme işlemleri için harcanacağı kaydedildi.  

Ek olarak şirket yetkilileri, firmanın 4. nesil şarj cihazlarının geliştirilmiş insan-makine arayüzü (HMI) ekranı, 5,5 metrelik kablolar ve gelişmiş uzaktan teşhis yetenekleriyle “özel olarak yeniden tasarlanmasından” da bahsetti. Ancak değişim işlemlerinin tamamlanma takvimi ya da ABD’nin genelindeki şarj istasyonlarının değişimindeki yol haritası konusunda bilgi paylaşılmadı.

Firmanın 2022 yılı içerisinde ABD genelinde 173 gigawatt saat elektrik dağıtan 800 istasyonu bulunuyordu.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar