Changan

Çinli Otomobil Devi Changan’dan Yeni Elektrikli Sedan: Qiyuan A07

Dün yaklaşık 23 bin dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıkan A07, Qiyuan markasının ilk modeli oldu.

Bilal Akgunduz

27 Eylül 2023 11:35
Son Güncelleme: 27 Eylül 2023 12:42
2
qiyuan-a07-rear-desgin-2

Gün geçmiyor ki Çin’de yeni bir elektrikli sedan ortaya çıkmasın: Changan Qiyuan A07 resmen satışta!

💴Başlangıç fiyatı: ~22.800 #dolar
⚡258 HP motor
🔋58,1 kWh batarya
🛣️515 km menzil (CLTC)
✅Üst pakette ısı pompalı termal yönetim sistemi
🟢15,4 inç 2,5K dokunmatik ekran
🟢4,9 metre uzunluk

Çinli otomotiv devi Changan, hem elektrikli hem menzil artırıcılı hem de hidrojen yakıt hücreli otomobil üretebildiği EPA1 platformunu yeni bir markayla daha piyasaya sürdü. Deepal ile ciddi bir satış hacmi yakalayan marka, bu defa Qiyuan adlı yeni bir seri başlatıyor.

Dün yaklaşık 23 bin dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıkan A07, Qiyuan markasının ilk modeli oldu. Deepal SL03’ün farklı tasarıma sahip bir versiyonu olarak değerlendirilebilecek yeni sedan, fiyat olarak da kardeş modelin çizgisinden ayrılmamış.

Kendi markasıyla otomobil satışı yapan ve 2025’te içten yanmalı motora sahip araç satışını sonlandırmayı planlayan Changan, bununla birlikte Avatr, Deepal gibi farklı yatırımcı ve ortaklarla birlikte de araç geliştirip piyasaya sürüyor. Fakat Qiyuan’i bunlardan ayıran şey, markanın tamamen Changan Auto’ya ait olması.

A07 ile başlayan serüvene 2025’e kadar 4 yeni modelin daha eklenmesi ve Qiyuan’in yıllık 800 bin araç satış hacmine ulaşması planlanıyor. Bu durumda halihazırda Changan markasıyla satılan içten yanmalı modellerin yerini Qiyuan markasının alacağını söylemek mümkün.

BYD’nin Okyanus ve Hanedan serisi otomobillerine benzetilen Deepal ve Qiyuan, günün sonunda Çinli dev bir otomobil üreticisinin birkaç yılda tamamen elektrikli döneme geçmesinde rol oynayacak.

Avrupa pazarına girmeyi planlayan Changan’in ilk hamlesini 2024’te hayata geçirmesi bekleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar