Volvo

Çinli Geely’den ABD’de Kritik Batarya Yatırımı

Daha önce Türkiye’den Anadolu Isuzu’nun Citi VOLT elektrikli otobüsünde batarya çözümlerine başvurduğu Proterra Powered, Kaliforniya’da bir batarya paket/modül geliştirme merkezi ve Güney Karolina’da bir batarya montaj fabrikasına sahip.

Bilal Akgunduz

13 Kasım 2023 22:39
Son Güncelleme: 14 Kasım 2023 00:42
2
F-wQi_hWAAAiCyc

🔋Çinli Geely’den ABD’de kritik batarya yatırımı!

💰Çin’in en büyük otomobil gruplarından #Geely, ABD’de 20 yıldır elektrikli otobüs ve ticari araçlar için batarya tedariği alanında faaliyet gösteren Proterra Powered’ı 210 milyon dolara satın alıyor!

⚡Proterra Powered, batarya hücre tedariği ve fon arayışındaki sıkıntılar nedeniyle Ağustos 2023’te iflas koruma başvurusunda bulunan Proterra’ya bağlı bir batarya ve motor üreticisi. 20 yıllık tecrübe ve müşteri portföyü yapılan anlaşmayla Çinlilere aktarılmış olacak.

🟢Daha önce Türkiye’den Anadolu Isuzu’nun Citi VOLT elektrikli otobüsünde batarya çözümlerine başvurduğu Proterra Powered, Kaliforniya’da bir batarya paket/modül geliştirme merkezi ve Güney Karolina’da bir batarya montaj fabrikasına sahip.

🚗210 milyon dolarlık alımı kendi bünyesinde faaliyet gösteren İsveç merkezli Volvo Group üzerinden gerçekleştiren Geely, Proterra’nın batarya tecrübesini Volvo marka ticari araçlar ile birlikte binek araçlarda da kullanabilir.

📊Sadece elektrikli otomobil üreten #Zeekr alt markasını ABD’de borsaya açmaya hazırlanan Çinli dev, 2024’te Avrupa’daki satış ağını genişletmeyi planlarken 2025’te ise ABD pazarına açılma arzusu taşıyordu. Olası bir ABD otomobil fabrikası yatırımında, Proterra’nın batarya tesisleri Zeekr için büyük avantaj sağlayabilir.

🔋Firma, kısa süre önce bir diğer markası Polestar’ın ABD’de %2,5+%25 gümrük vergisinden kurtulması için Renault ile anlaşarak Güney Kore’de üretim yapacağını açıklamıştı.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar