Togg

Çinli EVE Energy’den Türkiye’ye Batarya Yatırımı!

Çinli EVE Energy’den Türkiye’ye batarya yatırımı!

Sadrettin Akpınar

16 Ocak 2024 10:53
Son Güncelleme: 16 Ocak 2024 10:53
2
IMG_5317

⚡Dünyanın en büyük lityum iyon batarya üreticilerinden EVE Energy, Türkiye’de #Aksa Jeneratör ile ortak şirket kurup batarya modül, kabin, konteyner ve enerji depolama sistemleri üreteceğini açıkladı.

💰Henüz yatırım tutarı ve ortaklık yapısı ile alakalı detay paylaşılmadı. Fakat kurulacak tesisin yenilenebilir enerji santralleri başta olmak üzere ülkemizde artan enerji depolama sistemi ihtiyacını karşılamak üzere faaliyet göstermesi bekleniyor.

🔌Çinli firmanın Türk ortağı Aksa Jeneratör, Kazancı Holding bünyesinde yer alıyor. Aynı holdingin Aksa Enerji #aksen ve Aksa Charge gibi bataryaya ihtiyaç duyabilecek şirketleri de bulunuyor.

🟢Türkiye’de üretilecek batarya modüllerinde EVE’nin Çin’de ürettiği LFP katotlu hücreler kullanılacak. Bu yüzden ortaklığın geçtiğimiz günlerde Uzak Doğu menşeli LFP prizmatik/silindirik hücrelere getirilen %30 ek gümrük vergisinden etkilenmesi bekleniyor. Zira şirketin Macaristan’da kuracağı tesiste sadece elektrikli araçlar için NMC katotlu silindirik hücre üretimi yapılacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar