Renault

Çinli Batarya Devinden Fas’a 6,3 Milyar Dolar Yatırım!

BYD, Renault, Peugeot-Citroen ve Fiat’ın araç fabrikaları bulunan Fas, uluslararası otomobil ihracat merkezi olma hedefiyle bir dev yatırımı daha kendisine çekmeyi başardı

Bilal Akgunduz

4 Haziran 2023 12:15
Son Güncelleme: 4 Haziran 2023 12:15
2
Gotion-batteries-123

Çinli batarya devinden Fas’a 6,3 milyar dolar yatırım! Çin’in en büyük lityum iyon batarya üreticilerinden Gotion High-Tech, elektrikli araçlar için batarya üretmek üzere Fas’a yatırım yapıyor. Fas Kalkınma, Yatırımlar ve İhracat Ajansı’nın yaptığı açıklamaya göre Çinli firma 6,3 milyar dolarlık bir yatırım bütçesi belirlemiş.

BYD, Renault, Peugeot-Citroen ve Fiat‘ın araç fabrikaları bulunan Fas, uluslararası otomobil ihracat merkezi olma hedefiyle bir dev yatırımı daha kendisine çekmeyi başardı. Volkswagen’in en büyük ortaklarından biri olduğu Gotion High-Tech, Fas’ta üreteceği bataryaları hem yerel üretimi hem de Avrupa’daki elektrikli araç fabrikalarını beslemek için kullanacak.

Tüm fazları tamamlandığında yıllık 100 GWh kapasiteye ulaşacağı belirtilen fabrika, Gotion’un yüksek enerji yoğunluğuyla dikkat çeken LFP katotlu hücrelerini üretip başta elektrikli otomobiller olmak üzere muhtelif araçlar için batarya çözümleri de tedarik edecek.

Reuters’ın haberine göre henüz Fas hükümetiyle görüşmeler tamamlanmış değil. Ancak yatırımın kısa süre içerisinde resmiyet kazanması bekleniyor. Gotion, bu yatırımıyla Afrika kıtasının ilk dev batarya tesisi ünvanını elde edecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar