Audi

Audi Doğrudan Satış Modeline Geçiyor!

Önümüzdeki yıldan itibaren elektrikli Audi’leri firmanın belirlediği fiyatla satın almak mümkün olacak. Bayilere her elektrikli araç satışından sabit %6 ve esnek %1,5-2,5 komisyon verilecek.

Bilal Akgunduz

30 Mayıs 2023 16:51
Son Güncelleme: 30 Mayıs 2023 17:01
2
Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro

Audi de bayilikten vazgeçip doğrudan satışa geçiyor! Otomobil dünyasında bayilik sistemi yerini doğrudan satış/acente modeline bırakıyor. Audi, Avrupa’da Mercedes’ten sonra bu modele geçen yeni isim oldu. 1 Ocak 2024 itibarıyla Almanya’da yürürlüğe girecek uygulama, şimdilik sadece elektrikli araçları kapsıyor. Alman şirketin Almanya’dan sonra Avrupa’daki birçok ülkede de bayilerle anlaşma aşamasında olduğu belirtiliyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren elektrikli Audi’leri firmanın belirlediği fiyatla satın almak mümkün olacak. Bayilere her elektrikli araç satışından sabit %6 ve esnek %1,5-2,5 komisyon verilecek. 2026’dan sonra esnek komisyon oranı %1,5’te sabitlenecek. Bayiler halihazırda müşteriden aldıkları ekstra ücretler dışında Audi’den %4 komisyon ve %2 esnek hizmet bedeli tahsil ediyor.

Tesla’nın öncüsü olduğu doğrudan satış modeli, elektrikli araç dönüşümüyle birlikte bayiliğin yerini alacak gibi görünüyor. Türkiye’de kısa süre önce bayilerle anlaşan Mercedes de bu modele geçiş yapmıştı. Ancak Renault gibi bazı şirketler, milyon ve hatta milyarlarca dolar değerindeki otomobili doğrudan bayiye satmak yerine araç son tüketiciye ulaşana kadar belirsiz bir süre envarterinde tutmaya pek sıcak bakmıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar