Lucid

Aston Martin ve Lucid Motors’tan Heyecanlandıran Ortaklık!

İlk tamamen elektrikli modelini 2025’te gün yüzüne çıkaracağını açıklayan Aston Martin, Lucid’in geliştirdiği hem hafif, hem güçlü, hem de verimli motorları kullanacak.

Bilal Akgunduz

26 Haziran 2023 11:37
Son Güncelleme: 26 Haziran 2023 11:38
2
aston-martin-valhalla-104-1626200855

İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, Lucid Motors ile elektrikli araç platformu geliştirme ve elektrik motoru tedariği konusunda iş birliği yapacağını açıkladı. Anlaşma kapsamında Lucid’e kademeli olarak 232 milyon dolar ödeme yapacak olan Aston Martin, ayrıca yeni ortağına %3,7 hisse verecek.

Finansal sıkıntıları nedeniyle birçok kez satışı gündeme gelen, hatta bu yıl Geely’den ciddi bir teklif alan Aston Martin’in el değiştirmeye niyeti yok. Şirketin en büyük hissedarı olan Kanadalı milyarder Lawrence Stroll, birkaç hafta önce Çinlilerin teklifini kısmen reddedip sadece %7’lik hissesini satmayı kabul etmişti. Geely, böylece şirketin üçüncü en büyük hissedarı olmuştu.

800v

Aston Martin’in hayatta kalmasını sağlayacak elektrifikasyon planına destek ise, ikinci en büyük hissedar olan Suudi Varlık Fonu’ndan gelecek. Fonun çoğunluk hisselerini elinde tuttuğu Amerikalı Lucid Motors, bugün açıklanan anlaşma ile Aston Martin’in elektrikli araç planlarını gerçekleştirmede büyük rol üstleneceğini duyurdu.

İlk tamamen elektrikli modelini 2025’te gün yüzüne çıkaracağını açıklayan Aston Martin, Lucid’in geliştirdiği hem hafif, hem güçlü, hem de verimli motorları kullanacak. Markanın tüm araç portföyünü elektrikliye dönüştürmesini sağlayacak araç mimarisi de yine Lucid Motors iş birliğiyle inşa edilecek.

Ayrıca bugün yapılan ikinci bir açıklamayla %9’luk hissesini artırmayacak olsa da Mercedes’in Aston Martin’e motor ve elektrikli araç teknolojileri noktasında katkı sağlamaya devam edeceği duyuruldu.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar