Tesla

Araç kiralama devi Hertz, 100 bin Tesla elektrikli otomobil alıyor

Araç kiralama devi Hertz, 100.000 Tesla elektrikli otomobil siparişi verdi. Bloomberg News’ün raporuna göre, yüklü Tesla siparişi Amerikalı şirketin filosunu elektrikli hale getirme sürecindeki ilk adım olacak.

Bilal Akgunduz

25 Ekim 2021 20:09
Son Güncelleme: 25 Ekim 2021 20:11
2
tesla-model-s-long-range-2021-landscape-front-2

Araç kiralama devi Hertz, 100.000 Tesla elektrikli otomobil siparişi verdi. Bloomberg News‘ün raporuna göre, yüklü Tesla siparişi Amerikalı şirketin filosunu elektrikli hale getirme sürecindeki ilk adım olacak. Şirket, kısa süre önce resmen iflastan kurtulmuştu.

Koronavirüs pandemisinin ilk döneminde iflas koruma için başvuruda bulunan Hertz, 18 milyar dolarlık borçla geçen yıl çökmenin eşiğine gelmişti. Araç kiralama sektöründeki talep patlaması sayesinde güçlenerek geri dönen şirket, borçlarının büyük bölümünü kapattı ve elektrikli araç dönüşümünde ilk ciddi adımı hayata geçirdi. Yine bu ay halka arz için ABD’de başvuru yapan Hertz, filosunu yenilemek ve pandemi sonrası yeniden yapılanma giderlerini karşılamak için ciddi bir meblaya ihtiyaç duyuyor. Borsaya açılması sayesinde elde edilecek fonun büyük bölümü 100 bin elektrikli araç alımı kapsamında Tesla’ya gidecek.

Tesla’nın En Büyük Siparişi Oldu

Bloomberg’in kaynaklarına göre Hertz, 100 bin araç için Tesla’ya 4,2 milyar dolar ödeme yapacak. Büyük bölümü orta segment elektrikli sedan Model 3’ten oluşacak siparişin teslimatları önümüzdeki 14 ay içerisinde tamamlanacak. İlk kiralık Tesla’lar kasımdan itibaren ABD ve Avrupa’da müşterilerin kullanımına sunulacak. Araçları kiralayan sürücüler Tesla’nın Supercharge altyapısından ve Hertz’in kurmak için yatırım yaptığı şarj ağından istifade edebilecek.

Hertz’in elektrikli dönüşümünde yanlızca başlangıç niteliğindeki bu siparişi önümüzdeki aylarda daha büyük siparişler izleyebilir. Halihazırda dünya genelinde 500 bin civarında araç ve ticari vasıta ile kiralama hizmeti veren Hertz, yakın gelecekte filosunun tamamını elektrikli hale getirmeyi planlıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar