Porsche

Apple Haritalar’ın Şarj Planlama Özelliği Porsche Taycan’a Geldi

WWDC 2020’de lanse edilen bu Apple Haritalar özelliği, uzun bir süre sonra ilk kez 2022’de Mustang Mach-E ile resmen kullanıma sunulmuştu.

Bilal Akgunduz

18 Mayıs 2023 13:58
Son Güncelleme: 18 Mayıs 2023 14:06
2
apple-maps-ev-porsche@0.5x

Apple’ın elektrikli araçlar için şarj planlama özelliği Porsche Taycan‘a geldi. İlk kez geçtiğimiz yıl Ford Mustang Mach-E ile kullanıma sunulan özellik, navigasyon uygulamasının şarj durumuna göre yolculuğa şarj durakları eklemesi, düşük şarj seviyelerine gelindiğinde en yakın istasyona yönlendirme yapmasını sağlıyor.

Apple, Türkiye’de oldukça popüler olan Taycan’ın zaten kendi içerisindeki mevcut planlayıcısına bir alternatif sunmuş oldu. CarPlay ile telefonunu araca bağlayan sürücü, tüm navigasyon sürecini Apple Haritalar üzerinden yürütüp şarj duraklarını farklı bir uygulamadan oluşturmak zorunda kalmayacak.

WWDC 2020’de lanse edilen bu Apple Haritalar özelliği, uzun bir süre sonra ilk kez 2022’de Mustang Mach-E ile resmen kullanıma sunulmuştu. Apple’ın şarj planlayıcısı için birlikte çalıştığı BMW ise henüz bu özelliği destekleyen bir model piyasaya sürmedi.

Yeni nesil yazılım platformunu Google’ın Android Automotive OS işletim sistemi üzerine inşa eden BMW’nin farklı bir ‘plan’ı var gibi görünüyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar