Mercedes

ABD’nin En Büyük Katı Hâl Batarya Fabrikası Açıldı!

50 milyon dolar yatırımla hayata geçen fabrikada, mevcut batarya üretim makineleri kullanılarak katı hâl batarya üretilebiliyor.

Bilal Akgunduz

24 Ekim 2023 14:36
Son Güncelleme: 24 Ekim 2023 16:38
2
F7sSraPXcAAet4e

🔋Amerika’nın en büyük katı hâl batarya fabrikası açıldı!

🏭Elektrikli araçlarda aynı ağırlıkta batarya ile %50 daha uzun menzil sağlayacak katı elektrolitli lityum-metal hücre geliştiren Factorial Energy, bugün Boston, Massachusetts’te 200 MWh üretim kapasitesi sağlayan tesisini açtı.

⚡50 milyon dolar yatırımla hayata geçen fabrika, Factorial’ın özel teknolojisi sayesinde mevcut sıvı elektrolitli lityum iyon batarya üretim makinelerini kullanarak katı hâl batarya üretebiliyor.

🚗Ekimin başında Mercedes, Hyundai ve Stellantis gibi otomobil devlerine ilk test hücrelerini gönderen girişim, lityum-metal bataryalı otomobil prototiplerinin yakında yollarda olacağını tahmin ediyor.

🟢Factorial Energy, şimdilik lityum-metal hücrelerin özellikleri ve muhtemel kullanım ömrü konusunda bir açıklama yapmadı. İlk otomobil testlerinden sonra teknik detay ve seri üretim planının netleşmesi bekleniyor. Kesin olan şu ki, 200 MWh kapasiteli tesisten sonra otomotiv sektöründe birkaç model için tedarik yapılacak olsa bile en az 100 kat daha büyük bir fabrika gerekecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar