Tesla

2023’ün İlk Çeyreğinde Avrupa’da En Çok Satılan İlk 5 Elektrikli Araba!

Küresel boyutta otomobil sektör bilgisi sunan öncü JATO Dynamics’in pazar araştırmasına göre martta elektrikli SUV modelleri yılbaşından bugüne kadarki sıralamada ilk kez zirveye çıktı ve Tesla satışları 1. çeyrek için tüm elektrikli araç satışlarının yüzde 22’sini oluşturdu.

Yunus Emre

22 Mayıs 2023 19:33
Son Güncelleme: 22 Mayıs 2023 19:33
2
tesla-factory-fremont-12

Avrupa’da 2023 yılının ilk çeyreğinde elektrikli araç satışları toplam satışlar içerisinde yüzde 13’ü geçerek önemli bir yükseliş yakaladı. İşte 2023’ün başından bugüne kadar Avrupa’da en çok satılan elektrikli arabalar.

Elektrikli otomobil satışları günden güne artmaktadır. Avrupa’daki yeni otomobil satışlarının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 13,4’ünden fazlasını oluşturan pille çalışan araçlar artık Avrupa’nın her bir köşesinde. Elektrikli araba sektörünün öncü markalarından Amerikalı Tesla Model Y sadece mart ayının en çok satan elektrikli arabası olmakla kalmamış aynı dönemde Avrupa’nın da en çok satan otomobili olmuştur.

Küresel boyutta otomobil sektör bilgisi sunan öncü JATO Dynamics’in pazar araştırmasına göre martta elektrikli SUV modelleri yılbaşından bugüne kadarki sıralamada ilk kez zirveye çıktı ve Tesla satışları 1. çeyrek için tüm elektrikli araç satışlarının yüzde 22’sini oluşturdu. İçten yanmalı motorlu arabalarda da son yıllardaki yüksek satış rakamları elektrikli araçlarda da büyük benzerlik göstermektedir. Pazar beklentileri içten yanmalı motorlu araçlarda olduğu gibi elektrikli SUV modellerin de ön plana çıkacağını göstermektedir.

İşte Avrupa’da 2023’ün ilk çeyreğinde en çok satılan ilk 5 elektrikli araba:

5. Dacia Spring

Dacia Spring, 2023’te Avrupa’da en çok satan beşinci elektrikli otomobildir. Alman otomobil devi Volkswagen’in Up modeli ile yakın boyutlara sahip olan Dacia Spring, Fransız Renault’un ekonomik markası Dacia’nın ilk yüzde 100 elektrikli otomobili olma özelliğini taşımaktadır ve Avrupa’nın en ucuz elektrikli arabalarındandır. Fabrika verilerine göre Dacia Spring, 230 km menzili 26,8 kWh ile birlikte sunmaktadır.

4. Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4, kardeşi ID.3 ile aynı dingil mesafesini paylaşmasına rağmen, içi son derece geniş ve önde ve arkada bolca yeri olan ve ayrıca 543 litreye sahip büyük bir bagaja sahiptir. Volkswagen ID.4 52 veya 77 kWh pil çeşitleri ile birlikte arkadan veya dört tekerlekten çekiş özelliklerini sunmaktadır. Aracın menzili seçtiğiniz modele göre 353 ile 525 km arasında değişmektedir. Bagaj ve iç hacim genişliğiyle aile dostu olan araç iyi denilebilecek bir menzil mesafesiyle ön plana çıkmaktadır.

3. Volkswagen ID.3

ID.3, Volkswagen’in yeni nesil elektrikli otomobil ailesinin ilkiydi. Direksiyona geçtiğinizde yüksek teknolojiye sahip bir arabanın içerisinde olduğunu anlıyorsunuz. Önde ve arkada ferah bir iç mekana sahip olan model aynı zamanda çok sayıda saklama alanı da içerisinde barındırmaktadır. Model, 385 litrelik bagaj hacmine sahiptir. 58 kWh pili yaklaşık 418 km’lik bir menzile sahiptir. Dış tasarımında büyük değişikliklerin beklenmediği fakat iç tasarımda iyileştirmelerin yapılacağı makyajlı ID.3’ün yakında piyasaya sunulması beklenmektedir.

2. Tesla Model 3

Model 3 sade ve son derece fütüristik bir iç mekana sahiptir. Bu mekan ön konsolun ortasında tüm gerekli bilgileri barındıran ve fiziksel kontrole gerek duymayan “tablet” şeklinde bir ekran sunmaktadır. Ayrıca araçta popüler bir teknoloji olan ve bazen tartışmaları da sebep olan Tesla’nın oto pilot sistemi de bulunmaktadır. Model 3 gerekli güvenlik donanımlarına sahiptir ve Euro NCAP 5 yıldızlı güvenlik derecelendirmesine elde etmiştir. Model 3, farklı menzil seçenekleri sunmaktadır. Fabrika verilerine göre pil seçiminize de bağlı olarak 580 km’ye kadar resmi bir menzile sahiptir.

1. Tesla Model Y

Tesla Model Y’nin minimalist ve teknolojik iç mekanı son derece ilgi çekmektedir. Model Y, iç hacmi dört yetişkine konforlu bir yolculuk sunma konusunda iddialıdır. 854 litrelik büyük bagaj hacmiyle de hem ailesini düşünenlere hem de hobisini düşünlere hitap ederek çok iyi bir seçenek olduğunu göstermektedir.

Model Y’deki 15 inçlik dokunmatik ekran, medyayı, kameraları, navigasyonu ve araç iç ve dış kontrollerini sorunsuz bir şekilde tek bir arayüz ile yapmanızı sağlamaktadır. Model Y’nin menzili, seçtiğiniz modele bağlı olmakla birlikte minimum tek bir şarjla 455 km seyahat edebilme imkanı sunmaktadır.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar