Volkswagen

20.000 Euro Fiyatlı Volkswagen ID. 1 Geliyor!

Alman devin ilk hedefi, İspanya’da inşasına başladığı Valencia batarya fabrikası ve MEB Entry platformu sayesinde elektrikli araçlarında başlangıç fiyatını 25 bin avroya düşürmek.

Bilal Akgunduz

24 Haziran 2023 14:09
Son Güncelleme: 24 Haziran 2023 14:16
2
volkswagen-id-1-21

Volkswagen, Polo ile Golf arasında konumlanacak tamamen elektrikli ID.2 ve kompakt SUV ID. 2all modellerini pazara sunmak için büyük çaba harcıyor. Bununla birlikte bir taraftan daha alt segmentleri zorlamayı da ihmal etmiyor. Firma CFO’su Arno Antlitz‘in Autocar‘a yaptığı son açıklamasına göre e-Up!’ın yerini alacak bir ID. 1 projesi hâlâ devam ediyor.

Alman devin ilk hedefi, İspanya’da inşasına başladığı Valencia batarya fabrikası ve MEB Entry platformu sayesinde elektrikli araçlarında başlangıç fiyatını 25 bin avroya düşürmek. 2025’te VW, Cupra ve Skoda başta olmak üzere grup bünyesindeki farklı markaların bu seviye araçları tüketiciyle buluşacak. Ama Çin ile rekabet için daha düşük fiyat segmentlerine inilmesi şart.

Volkswagen’in bu konuda en büyük umudu, kendi geliştirdiği hücreler ile önümüzdeki yıllarda batarya maliyetini %50’ye kadar düşürebilecek olması. Batarya materyallerindeki fiyat düşüşü de 25 bin avro hedefinde büyük rol oynayacak.

Halihazırda giriş seviye için 38 kWh LFP katotlu bir batarya tasarlandığı biliniyor. 320 kilometrenin üzerinde menzil sağlayan bu batarya, muhtemelen şehir içi kullanım odaklı ID. 1’in de en büyük batarya seçeneği olarak sunulacak. Aracın 2028’e kadar piyasaya sürülmesi ve 20 bin avronun altında fiyatlanması hedefleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar